Schouwtool

Bel ons: (010) 303 12 20

Schouwtool

 

Maak u reguliere buurtschouw laagdrempeliger, efficiënter en leuker

 

Een buurtschouw is een goede methodiek om samen met bewoners in een korte tijd ideeën en verbeterpunten te verzamelen. Iedere deelnemer kan aangeven welke zaken aandacht verdienen. BRUIS advies ontwikkelt een instrument waarmee uw buurtschouw laagdrempeliger, efficiënter en leuker wordt om aan deel te nemen.

Net als gemeenten en corporaties lopen ook wij regelmatig door buurten en wijken ter voorbereiding op een project of om input te verzamelen voor een offerte. We maken foto’s en aantekeningen die we bij terugkomst op kantoor uitwerken. Het uittypen en bij elkaar zoeken van onze aantekeningen en foto’s neemt onnodige tijd in beslag. Dit bracht ons op het idee om hiervoor een app te ontwikkelen onder de werktitel ‘Schouwtool’.

 

De app

Onze schouwtool biedt de mogelijkheid om foto’s, tekst en/of geluid te koppelen aan een locatie. Op een kaart ziet u op welke locatie u op dat moment bent. Met één druk op de knop kunt u aan deze locatie een notitie, foto of gesproken tekst toevoegen. Op een overzichtskaart ziet u op welke locaties data is toegevoegd. Via een webpagina kunt u een uitdraai maken van alle data. Hiermee hebt u alle resultaten van uw buurtschouw in één overzichtelijk pakket.

 

Privé of samenwerken

U kunt de schouwtool privé gebruiken, maar ook een sessie starten met meerdere mensen. Als u een sessie aanmaakt kunt u de looptijd en het doel van de schouw aangeven. Vervolgens krijgt u een unieke code waarmee u mensen kunt laten deelnemen aan uw sessie. Als initiatiefnemer kunt u alle informatie uit de sessie in één keer uitlezen en bekijken. Ook kunt u bijhouden welke zaken opgelost zijn en wat er nog moet gebeuren. U deelt deze informatie vervolgens eenvoudig met de deelnemers aan uw sessie.

 

Co-creatie

Een sessie met meerdere mensen biedt u de mogelijkheid om de reguliere buurtschouw op een digitale manier te faciliteren. Maar het biedt gemeenten en corporaties ook de mogelijkheid om samen met bewoners ideeën en inspiratie te verzamelen voor de openbare ruimte. Bijvoorbeeld om gezamenlijk een plan te maken voor de herinrichting van een straat. Een bewoner maakt foto’s van plekken die hij mooi vindt of hij zoekt foto’s op het internet, en voegt deze toe aan de locatie. Iedere deelnemer kan zijn eigen ideeën toevoegen aan een locatie en zo bijdragen aan de ontwikkeling van de herinrichtingsplannen.

De Schouwtool is hét instrument om alleen, of met collega’s en bewoners ideeën, kansen of verbeterpunten te verzamelen over uw werkgebied.

 

Voordelen

  • Ideeën, kansen en verbeterpunten verzamelen samen met bewoners
  • Iedereen kan deelnemen op het moment dat het hen uitkomt
  • Alle data overzichtelijk in één systeem
  • Bepaal zelf wie toegang heeft tot opgehaalde data
  • Eenvoudig een to-do lijst bijhouden en uitdraaien
  • Geen gerommel met geschreven notities en losse foto’s
  • Bespaar tijd en spreek uw notities in

 

Bent u geïnteresseerd in onze Schouwtool? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of offerte.