QuickScan innovatie in participatie

Bel ons: (010) 303 12 20

Het gebruik van internet, smartphones en sociale media is voor het overgrote deel van de Nederlanders geïntegreerd in onze dagelijkse bezigheden. De mogelijkheden om met elkaar in contact te komen en informatie uit te wisselen zijn enorm uitgebreid. Als we kritisch kijken naar ons eigen vakgebied, en dan specifiek bewonersparticipatie, zien we dat veel organisaties onvoldoende met de technologische mogelijkheden zijn meegegroeid. Om u inzicht te geven in de kansen en mogelijkheden voor de inzet van online instrumenten, digitale methodieken en sociale media binnen uw eigen organisatie, ontwikkelde BRUIS de QuickScan “innovatie in participatie”.

Met deze QuickScan neemt BRUIS uw project en de werkwijze van uw organisatie onder de loep. Wij maken een inventarisatie van de instrumenten en methodieken die u gebruikt, benoemen kansen en doen praktische aanbevelingen. In korte tijd ontvangt u van ons een advies om uw project of werkwijze anno 2014 in te richten. We geven tips over hoe u bepaalde doelgroepen beter kunt bereiken en hoe u de interactie kunt verbeteren zonder extra tijd te investeren. De QuickScan resulteert in een helder en pragmatisch rapport waarmee u en uw collega’s direct aan de slag kunnen.

De QuickScan bestaat uit drie stappen:

  1. Een intake waarin we de benodigde informatie bij u inwinnen.
  2. Op basis van deze informatie maken wij een advies met aanbevelingen in de vorm van een (digitale) rapportage met praktisch advies en voorbeelden.
  3. Tijdens een bijeenkomst met u(w team) geven we een demo van onze aanbevelingen.

 

„BRUIS advies is goed in het analyseren en adviseren van het lokale wijkbeheer. Voor de Gemeente Hellevoetsluis hebben zij een QuickScan uitgevoerd met waardevolle input op het gebied van online communicatie en managementtools. BRUIS adviseert op een praktische en resultaatgerichte manier hoe netwerkpartners en bewoners anno 2015 actief betrokken kunnen worden bij het verder verbeteren van de buurten. Kortom een fijne en waardevolle samenwerking met nieuwe inzichten die we zeker gaan toepassen binnen het wijkbeheer.“

Richard Berends, Wijkmanager gemeente Hellevoetsluis

 

Wilt u QuickScan van BRUIS? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.