ONZE PROJECTEN

Lingewaard Doet
Lingewaard Doet
Het platform LingewaardDoet.nl werkt volgens de principes van crowdfunding. Inwoners sparen samen waardecheques om een initiatief uit te kunnen voeren. Voor dit platform voorziet BRUIS de ontwikkeling, financiële administratie, communicatie en helpdesk.
Toekomst van Katwijk
Toekomst van Katwijk
Met de gemeente Katwijk werkt BRUIS aan de Toekomst van Katwijk. De komende maanden maken inwoners, maatschappelijke organisaties en de gemeente samen een maatschappelijke agenda (MAG) voor de komende jaren. Deze agenda bepaalt de richting van hun gezamenlijke inzet om de samenleving in Katwijk nog sterker te maken.
Aalsmeer inzicht
Aalsmeer Inzicht
Met de gemeente Aalsmeer werkte BRUIS aan Aalsmeer Inzicht, een toekomstverkenning over technologie, duurzaamheid, globalisering en democratisering samen met bewoners, organisaties en ondernemers. Lees het eindverslag via https://goo.gl/5iZ3d2 of kijk voor meer informatie op http://aalsmeerinzicht.nl.
Stroomversnelling
Stroomversnelling
Stroomversnelling is een netwerk van o.a. gemeenten, woningcorporaties, bouwers en toeleveranciers die zich inzet voor energietransitie van de gebouwde omgeving in Nederland. Wij vervullen de functies relatiemanager gemeenten en projectleider bewoners in nul-op-de-meter innovatie en maken korte video’s.
Overbetuwe Doet
Overbetuwe Doet
Het platform OverbetuweDoet.nl werkt volgens de principes van crowdfunding. Overbetuwenaren sparen samen waardecheques om een initiatief uit te kunnen voeren. Voor dit platform voorziet BRUIS de ontwikkeling, financiële administratie, communicatie en helpdesk.
Park 1943
Verlevendigen Park 1943
Bewoners en wijkpartners zetten zich in om het Park 1943 in Delfshaven (Rotterdam) te verlevendigen en fysiek te verbeteren. Er is een Parkraad actief met bewoners die zich hiervoor inzetten. BRUIS begeleidt en ondersteunt dit proces.
Opzoomer Mee
Video's bewoners initiatieven
Opzoomer Mee voert de Opzoomercampagne uit in Rotterdam, en biedt service rondom bewonersinitiatieven. BRUIS ondersteunt Opzoomer Mee in communicatie door het maken van korte filmpjes, campagnes en events en als projectleider voor de buitengebieden van Rotterdam.
Gemeente Heemstede
Bewonersinitiatieven Heemstede
De gemeente Heemstede maakt de omslag naar een faciliterende overheid. Bewonersinitiatief wordt dan ook actief gestimuleerd. BRUIS werkt voor de gemeente aan het samen met bewoners realiseren van mooie buitenruimte projecten.
Ede Doet
Ede Doet
Het platform EdeDoet.nl werkt volgens de principes van crowdfunding. Edenaren sparen samen waardecheques om een initiatief uit te kunnen voeren. Voor dit platform voorziet BRUIS de ontwikkeling, financiële administratie, communicatie en helpdesk.
Crowdforce Rotterdam
Crowdforce Rotterdam
Samen met de R'damse Nieuwe organiseerde BRUIS de drie edities van Crowd Force Rotterdam. Crowd Force Rotterdam is een katalysator voor Rotterdamse initiatieven die de stad bruisender en aantrekkelijker maken.
Online participatie en crowdfunding
Online participatie en crowdfunding
In opdracht van JS Consultancy gaf BRUIS de workshop ‘online participatie en crowdfunding’ voor de deelnemers aan de opleiding Regisseur Openbare Ruimte.
Stadspas Amsterdam
Stadspas Ambassadeurs Amsterdam
De Stadspas Amsterdam werkt met een groep ambassadeurs die actief meedenken en meewerken om de stadspas beter en bekender te maken. BRUIS heeft deze groep opgezet en ondersteunde de ambassadeurs bij hun taken.
Maak Capelle
Maak Capelle
Maak Capelle is hét platform voor bewonersinitiatieven in Capelle aan den IJssel. Initiatiefnemers kunnen hiermee geld ophalen, vrijwilligers werven, middelen inzamelen. BRUIS is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, communicatie, financiële administratie en helpdesk.
Skillslabs
Skillslabs
In opdracht van de R’damse Nieuwe organiseerde BRUIS meet-ups en skillslabs met de onderwerpen duurzame verdienmodellen, storytelling en PR & Media.
Havensteder Doet
Havensteder Doet!
Met Havensteder Doet pakt Havensteder jaarlijks projecten aan met huurders en kantoormedewerkers van Havensteder. Samen steken zij de handen uit de mouwen voor een prettige buurt. BRUIS ondersteunt Havensteder in de communicatie door (promotie) filmpjes.
Quickscan Hellevoetsluis
Quickscan Wijkbeheer Hellevoetsluis
BRUIS voerde voor gemeente Hellevoetsluis een ‘QuickScan innovatie in participatie’ uit; een inventarisatie van huidige methoden en kansen en ambities op het gebied van online instrumenten. Het resultaat was praktisch advies om participatie laagdrempeliger, leuker en tijdbesparend in te richten.
Bewonersonderzoek Rozenburg
Bewonersonderzoek Rozenburg
Namens Opzoomer Mee voerden we een bewonersonderzoek uit in De Hofjes, Rozenburg. Met enquêtes peilden we de animo voor een nieuwe Buurt Bestuurt groep. Tegelijk spraken we bewoners over de buurt, de mensen en welke kwesties er speelden.
Leefbaarheidaanpak Thomas á Kempisbuurt, Rotterdam
Leefbaarheidaanpak Thomas á Kempisbuurt, Rotterdam
Voor Opzoomer Mee werkte BRUIS advies aan een leefbaarheidaanpak voor de Thomas á Kempisbuurt (Rotterdam). We mobiliseerden lokale actieve partijen en bewoners om een zomeractiviteitenprogramma te realiseren. Daarbij spraken we bewoners over wat de buurt nodig had, koppelden bewoners aan partijen uit de wijk en stimuleerden bewoners om zelf initiatief te nemen.
Delfshaven
Delfshaven
In samenwerking met Inicio heeft BRUIS in opdracht van Havensteder een woonwensenonderzoek gedaan in de Rotterdamse wijk Bospolder/Tussendijken. De uitkomsten van dit onderzoek zijn gebruikt om de renovatieplannen van het complex vorm te geven.
Hordijkergeld
Hordijkergeld
Hordijkergeld, het online platform voor bewonersinitiatieven in Hordijkerveld (Rotterdam). Bewoners spaarden cheques voor initiatieven die hun woonomgeving mooier, beter of veiliger maken. Met deze methodiek stimuleerden wij bewonersinitiatieven en ontwikkelde kleine bewonersnetwerken.